Sógrill, az új konyhadivat!

A grill művészete kisembereknek! Finom sültek, egészséges életmód, fitness és kertművészet egyben!

A sógrillel kapcsolatos leggyakoribb kérdések, és válaszaik:

 

 

Az így elkészített ételek nem lesznek sósak?

Nem, mivel a lap anyaga -minden vegyszer és ragasztó nélkül készítve- márványkeménységű és -simaságú. A vele érintkező étel tehát nem tud magába szívni belőle, legfeljebb az exrém nedvességtartalmúak, minimálisan.

 

Mennyire biztonságos ez a módszer?

Kicsit talán biztonságosabb, mint a normál grillezés, mert a szakácsot nem éri annyi ső, füst, kipattanó szikra, stb...

 

Nem törik el a sólap? 

Nem! Ha esetleg el is törne a hőtől, vagy a sütés okozta pontszerű hősokktól, még mindig megtartja a beleépített váz. Kérésre üvegszálas erősítést is építhetek bele, de ezt nem igazán ajánlom.

 

Hogyan tisztítható?

Használat előtt maximum egy ronggyal áttörölni, utána pedig az esetlegesen ráragadt darabokat drótkefével lesikálni. Vízzel, mosogatószerrel, stb nem tisztítható, mert az anyaga ugyebár só, és ez víz hatására feloldóddik. 

 

Mi lesz a beleégett ételmaradékokkal? Gusztustalan!

A fizikailag eltáviolítható részeket késsel-drótkefével lesikálja a szakács, a lap anyagába beleégett páccal, stb nem kell foglalkozni. Ez csak elszíneződést okoz, de baktériumok, gombák, stb nem tudnak benne megtelepedni, ezért ott megromlasztani sem.

 

Élelmiszer-egészségügyi szempontból ez mit jelent? Mennyire biztonságos?

A fentiekben elmondtam az alapokat: ezt annyiban egészíteném ki, hogy a só önmagában steril, illetve sterilizál. Gondoljunk csak a sózásos tartósítási eljárásokra. A helyesen tárolt lap nem lesz poros, piszkos, élelmiszerrel csak akkor érintkezik, mikor már felhevült. A használati hőfoka 200 fok felett van, és ezen a hőmérsékleten nincs olyan életforma, ami életben maradna. A lap használatkor gyakorlatilag STERIL lesz. 

 

Ehhez hogyan kell tárolni a lapot?

A letisztított lapot a lehető legjobban, kb légmentesen becsomagolni: ehhez elég egy-két réteg kukazsák, vagy nagyobb nejlonszatyor is. A lényeg a minél kisebb légcsere a lap környezetében. Ez azért fontos, mert a felhasznált kősó relatíve sok káliumot, kalciumot, magnéziumot tartalmaz, aminek kloridjai higroszkóposak (nedvszívók). Nedves időben, vagy a téli időszakban a helytelenül tárolt lap alatt tócsa jelenik meg, és ebben nem a kiskutya a bűnös... Tehát, kerüljük a szépen hímzett szövetzsákocskát, és használjuk a randa, de légszigetelő nejlonzsákot. :)

 

Egészségesebb-e ez a só, mint a tengeri só?

Szerintem IGEN! Ugyanis a mai tengerekben már annyi nehézfém, műtrágya, növényvédőszer, olaj, műanyag-ázalék, stb van, hogy lassan a tengeri halak toxikusabbak, mint amennyire egészségesek -lehetnének...  A laphoz használt bányászott só is tengeri só, azzal a különbséggel, hogy pár millió évvel régebben párlódott be, mint a maiak. De nincs is benne semmi olyan, aminek nem kell benne lennie. Az a szöveg pedig, hogy a tengeri sóban -a bányászottal ellentétben - mennyi nyomelem, stb van: közönséges hazugság. EZT a sót amúgy sem fogod elfogyasztani, csak sütsz rajta.

A lap készítése közben nem használok semmiféle ragasztót, vagy egyéb vegyszert, és a keretet is úgy alkottam meg, hogy semmiféle allergia esetén sem kifogásolható!

 

Akkor hogyan marad egyben a lap?

Ha-ha, ez az ötmilliós kérdés! Komolyan, ennyiért eladó a technológia! :) Én már párat eladtam, jó üzlet van benne. Elérhetőségem : VATEMAIL777@GMAIL.COM .

 

A sütéshez használhatok pácot, olajat?

Igen, sőt, javaslom is. Természetesen lehet ezek nélkül is használni, de akkor az étel erősen kiszárad, és pl a húsok némelyike egy márkásabb bocskortalppal vetekszik. Az olaj, vagy a pác hőközvetítőként hat, és segíti a sülést. A lap anyagában nem okoz elváltozást, bár beleivódhat kissé, és elszínezheti azt. Persze nem kell literszámra locsolgatni, azt a konyhában, a kedvenc serpenyődben is megteheted. 

 

Olaj nélkül is használható? 

Igen, erősebb parázson, és a húst rá kell préselni kissé a lapra. Hosszabb sütési idő -gyengébb hő esetén- kiszárítja a húst. 

 

Vegetáriánus ételekhez is alkalmas?

Igen, maximálisan! A növéni részek általában nedvdúsak, és a süléskor bekövetkező vízveszteség nem érződik annyira, illetve nem okoz akkora élvezeti érték-csökkenést, mint a húsok esetében. 

 

Miért rozsdásodik a keret?

Mert a só a vassal érintkezve korróziót indít el. Használhattam volna festést, ami vegyszer- és fémtartalmú... Vagy krómozott-nikkelezett keretvasat, ami az erre allergiásoknak rossz hír. A rozsda kémiai összetétele vas-oxid, ami esetleges elfogyasztása esetén is ártalmatlan, sőt, a gyomorsavban feloldódva némiképp a szervezet vastartalmát emeli, a vérszegénységet csökkenti. Ezen adatok fényében sem biztatok senkit a közvetlen rozsdafogyasztásra! :)

 

Mi lesz az elhasznált, kidobandó sólappal? 

A sót összetörve téli jégmentesítésre használhatod. A keretet vashulladékként is ujrahasznosíthatod, vasgyűjtő iskolásoknak adhatod, vagy egyszerűen kiteheted az út mellé, ahol az erre szakosodott elemek percek alatt eltüntetik.

 

Mekkora méretben kapható, és milyen áron?

Eddig maximum 45X45cm nagyságban készítettem, de az általad megadott méretben bármikor megcsinálom.

Árat még nem kalkuláltam, a gyártási engedély és az eladáshoz szükséges vállalkozói igazolvány kiváltása folyamatban van.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 12
Heti: 13
Havi: 13
Össz.: 5 661

Látogatottság növelés
Oldal: Gyakori kérdések
Sógrill, az új konyhadivat! - © 2008 - 2025 - sogrill.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »