A Sógrill működése
A Sógrill működése a sónak azon a sajátságán alakul, hogy a felvett hőt hosszú hullámú infravörös sugárzás formájában adja le. Ezt az elvet használják a rettenetes összegekbe kerülő, nagyon márkás infrasütők.
Ez a hő -használják terápiás célokra, kórházakban, wellnes-szállókban, infraszaunákban- a céltárgy belsejébe mélyen belehatol, és ott fejti ki hatását.
Jelen esetben a mélyre hatoló infravörös sugárzás abban segít, hogy a hús, legyen az bármilyen méretű vagy alakú, egyenletesen átsüljön -és ne átégjen.
Itt nincs nagy szerepe annak, hogy a hús, zöldség, stb mekkora felületen fekszik fel a sütőlapra. Sőt, jó is, ha kevésbé érintkezik vele, mert így a kontakt hőtől megégett részek mérete minimalizálódik. Ezzel szintén minimalizáljuk a keserű, égett részek rossz ízét, illetve ezek kátránytartalmát. Minél kevesebb kátrány, annál kevesebb rákkeltő anyag kerül a szervezetünkbe.
Melyik húst adnád gyermekednek, egy kellemesen átsültet, vagy az összeégettet?? Na látod.
Hogyan használhatod? Íme:
A régi, jól bevált grilsütődben megrakod a tüzet, begyújtod, és hagyod parázsra égni, mint mindig. Ráteszed az erős húsrácsot, mint mindig. Aztán a húsrácsra ráteszed a sógrill-lapot, ahogy eddig nem: és amikor érezhetően áthevült, erre teszed rá a sütnivalódat. (A pácoltat! :D ) Mivel itt kevésbé látszik a sülés, (nincs akkora sistergés, füstölő és szenesedő hús), időnként késsel ellenőrzöd az étel elkészültségét. A hagyományos fogóddal leszeded és tálalod, mint mindig, és élvezed az egészséges, tápláló, jóízű sültet, mint még soha!
Minimális égett rész, maximális íz!
Megmarad a vitamintartalom, az ásványi sók, és a fűszerek, marinádok íze is maximálisan élvezhető!
Leggyakoribb kérdések és válaszaik a bal felső sarokban, a "Gyakori kérdések" menüpont alatt!
ELÉRHETŐSÉGEM: VATEMAIL777@GMAIL.COM